Image 3
Вход/Регистрация

Гръцко – извън ГърцияChr. Hansen предлага “SoGreek” с оригинален щам, изолиран от остров Крит – за автентично и все пак модерно и меко кисело мляко с висок протеин

 

 

Световният пазар на кисело мляко претърпя голяма трансформация заради революцията с гръцкото кисело мляко през последните години.  

 

Кремообразното, плътно, нискомаслено и богато на протеини кисело мляко е катапутлът, който трансформира сегмента на киселото мляко в голяма потребителска категория по целия свят. От юли 2012г. до юли 2013г. повече от 400 нови гръцки продукта са били пуснати в 12 важни млечни пазара – само в САЩ броят им е бил 220! (източник: Mintel).

 

SoGreek: Не може да е по-автентичнo!

В отговор на нарастващото потребителско търсене за млечни продукти с натурални съставки и възприетата им присъща полезност, Chr. Hansen предлага серия автентични гръцки стартерни култури за кисело мляко: YoFlex® и nu-trish® SoGreek за подсилено и цедено кисело мляко.

 

“Новите стартерни култури SoGreek, който са налични и с нашия добре документиран пробиотик BB-12®, съдържат най-доброто от два свята: модерни закваски за кисело мляко от Chr. Hansen с много добро представяне и автентична гръцка закваска от колекция щамове от Селскостопанския университет в Атина. Университетът си поставил за цел да намери и разбере културите, използвани в автентичните гръцки/средиземноморски домашни млечни продукти,“ обяснява Morten Boesen, Маркетинг Мениджър, Chr. Hansen.

 

“Те посетиха малки производители и семейства около Егейско море, за да опитат техните домашно приготвени рецепти от времето, когато храната се е приготвяла чиста и проста. Това доведе до откритието на щамa, използван в SoGreek, който е изолиран от непромишлено гръцко кисело мляко от остров Крит преди 20 години.“

 

Широк спектър от ползи

 

Стартерните култури са предназначени, за да осигурят отлично гръцко кисело мляко, използвайки или технология на сепариране, или подсилване с протеини, за да достигнат до високото ниво на протеин.

 

SoGreek е перфектният отговор на широк спектър от тенденции в индустрията и сред потребителите:


• Наследство: съдържа истинска гръцка закваска, автентична, занаятчийска

•  Здраве: голям брой пробиотични клетки, високо ниво на протеин, нискомаслена, средно количество захар

• Напълно натурално: кратък списък със съставки (мляко, закваски), без добавки като нишесте и др.

• Възхитителен вкус и гладка структура

 

SoGreek е предназначена да работи оптимално при преобладаващите процеси, използвани за направата на гръцки стил кисело мляко, като помага при решаването на редица проблеми за производителите. Например вкусът на прах или тебешир може да се избегне при подсилените млека, като същевременно цеденото мляко запазва ниска постацидификация по време на производствения процес, осигуряваща необходимия мек вкус.

 

“Доколкото знаем, ние сме първите, които пускат на световния пазар стартерна култура за  автентично гръцко мляко, сегмент, който далеч не е достигнал своя връх. Ние каним нашите клиенти да открият стойността на млечните продукти със SoGreek!” завършва Boesen.За повече информация, моля свържете се с:

Инж. Деян Ристов                              

Тел.: (+359) 2 870 50 86                                  
Моб.: (+359) 885 094 888                                         
Факс: (+359) 2 971 02 44                                

E-mail: dkdri@chr-hansen.com                     

За Chr. Hansen

Chr.Hansen е международна биотехнологична компания, която разработва натурални ингредиенти за хранително-вкусовата, фармацевтичната и селскостопанската индустрии. Продуктите включват култури, ензими, пробиотици и натурални оцветители и всички решения са базирани на задълбочени изследвания и компетенции за разработване в комбинация със значителни технологични инвестиции. Приходите през ФГ 2011/12 са 699 милиона евро. Компанията има водеща позиция на пазара във всички свои подразделения: Култури & Ензими, Здраве & Хранене и Натурални Оцветители. Има повече от 2450 предани служители в над 30 страни и основни производствени мощности в Дания, Франция, САЩ и Германия. Chr. Hansen е основана 1874 г. и е в листата на фондовата борса NASDAQ OMX в Копенхаген, Дания.

За повече информация, моля посетете www.chr-hansen.com