Image 3
Вход/Регистрация

Колкото сирена – толкова закваски

 

 

 

 

Chr. Hansen предлага точната закваска за Вашето сирене

 

Стартерните култури за бяло саламурено сирене и кашкавал на Chr. Hansen са разнообразни, колкото и сирената на пазара. С тях можете да постигнете сирене с по-мека, твърда или мажеща се консистенция, по-изразен или мек вкус. Някои закваски са бързи, други бавни. Проблем с фаги? Имаме и закваски, които са силно устойчиви към тях.

 

Ние ще Ви помогнем да намерите най-доброто решение за Вашето сирене, ще Ви консултираме и съдействаме.

 

Защо да предпочетем закваска за директно влагане (DVS®) пред производствена закваска?

 

·       Оптимизация на добива с DVS® - постоянство във ферментацията във всяка вана и ефективност на процеса (по-бърза ферментация / по-силен вкус).

 

·       Минимизиране на риска и защита от бактериофаги - устойчивост към бактериофаги (намаление / елиминиране на замърсяването) и фагови алтернативи.

 

·       Удобство на процеса и ниски разходи за употреба - лесни за употреба, няма подготовка, лесни за транспортиране, гъвкавост в производственото планиране.

DVS® има по-ниски разходи за употреба в сравнение с производствените             закваски.

 

·       Запазва познатия вкус и профил на структурата - най-широката гама стартерни култури и най-големият продуктов каталог, което увеличава възможностите за диференциация и иновации (нови продукти).

 

·       Технология на сиренето и помощ при приложение - близост на представителите на Chr. Hansen до Вас и възможност за връзка с тях. Най-обширните възможности за развитие на нови продукти и приложения, разбиране на глобалните тенденции в хранителната промишленост и достигането им до клиентите.

 

 

Стартерни култури за кашкавал

 

TCC–3 / 4

Налични са в лиофилизиранa формa. Традиционен бленд за сирене за пица и кашкавал. Характеризират се с лесно прилагане, тъй като Streptococcus Thermophilus и Lactobacillus Bulgaricus са включени в закваската. Наблюдава се по-лесен контрол, ако има някакви проблеми при производството. Закваските TCC–3 и TCC–4 са фагови алтернативи.

 

TCC-20

Налична е в замразена и в лиофилизирана форма и се характеризира с по-бавно киселинообразуване. Съдържа щам Lactobacillus Helveticus за оползотворяване на галактозата. Ако галактозата е с ниско съдържание в крайното сирене, то покафенява значително по-малко, напр. на изпечена пица. Закваската е доказана на световно ниво – в продължение на много години и с хиляди вани със сирене.

 

TCC-50

Смес от Streptococcus thermophilus и Lactobacillus helveticus като осигурява добра скорост на киселинообразуване, оптимално формиране на сиренината за оптимизиране на процеса на разтягане и добър ароматен профил. Културата има още и силна устойчивост към фаги и ниско стандартно отклонение в производството, което позволява по-големи добиви и по-добър контрол върху процеса.

 

Серия RSF

Закваските са в замразена и лиофилизирана форма. Стартерните култури от тази серия се характеризират с устойчивост към фаги и последователно действие от закваска на закваска и от вана на вана. Лесни за настройка времена за приготвяне и функционалност на сиренето чрез дозировката и температурните режими. Закваската е комбинация от мезофилни и термофилни щамове, което осигурява по-богат вкус и аромат по време на зреене. Съдържа Lactobacillus Helveticus за оползотворяване на галактозата, което води до по-слабо покафеняване при изпичане.

 

FMT-0128 / CO-03 

Налични в замразена или лиофилизирана форма. Съдържат и трите щама - Streptoccus Thermоphilus, Lactobacillus Bulgaricus и Lactobacillus Helveticus. Тези закваски имат всички добре познати предимства на директните стартерни култури и се характеризират с  добър и стабилен темп на киселинообразуване по време на процеса и богат и приятен вкус на кашкавала след зреене.

 

 

Стартерни култури за сирене

 

Серия FRC (FRC-75, FRC-65, FRC-60)

Налични са в лиофилизирани форми. Силно активни закваски. Съдържат Lactococcus lactis subsp.lactis, Lactoccosus lactis subsp.cremoris, S.  Thermophilus и L.bulgaricus. Имат по-ниска дозировка в сравнение със сериите R 600/700.  Характеризират се с по-изразен вкус на кисело мляко в сравнение с традиционните закваски тип 0 (мезофилни). Закваските FRC-75, FRC-65, FRC-60 са фагови алтернативи. От цялата серия FRC-75 е най-бързата закваска и с нея се получава най-твърдо сирене. FRC-60 е най-бавна от трите закваски и сиренето с нея се получава твърдо, но с по-мажеща структура.

 

WBC 01

Лиофилизирана закваска, която е смес от мезофилни и термофилни щамове. Подобрява структурата и осигурява постоянно киселинообразуване, за да се сведе до минимум риска от атака на дрожди. С тази закваска сиренето задържа по-високо водно съдържание при зреене.    

 

Серия R (R-703, R-704, R-707, R-708)

Закваските са в замразена и лиофилизирана форма. Тази серия са традиционни хомоферментативни закваски (100% мезофилни). Характеризират се с устойчивостта си към фаги. Закваските R-703 и R-704 са най-бързи от серията, докато R-707 и R-708 са по-бавни, но образуват хубав пикантен вкус.

 

 

 

За повече информация, моля свържете се с:


Инж. Деян Ристов                 Инж. Ивайло Тонев              

Тел.: (+359) 2 870 50 86          Тел.: (+359) 2 870 50 86                         
Моб.: (+359) 885 094 888        Моб.: (+359) 888 026 490                                 

E-mail: dkdri@chr-hansen.com                      E-mail: dkivt@chr-hansen.com

                 


За Chr. Hansen

Chr.Hansen е международна биотехнологична компания, която разработва натурални ингредиенти за хранително-вкусовата, фармацевтичната и селскостопанската индустрии. Продуктите включват култури, ензими, пробиотици и натурални оцветители и всички решения са базирани на задълбочени изследвания и компетенции за разработване в комбинация със значителни технологични инвестиции. Приходите през ФГ 2012/13 са 738 милиона евро. Компанията има водеща позиция на пазара във всички свои подразделения: Култури & Ензими, Здраве & Хранене и Натурални Оцветители. Има повече от 2500 предани служители в над 30 страни и основни производствени мощности в Дания, Франция, САЩ и Германия. Chr. Hansen е основана 1874 г. и е в листата на фондовата борса NASDAQ OMX в Копенхаген, Дания.

За повече информация, моля посетете www.chr-hansen.com