Image 3
Вход/Регистрация

Нова стартерна култура за Кашкавал - разработена за по-добър аромат и по-висок добив

 

 

 

 

Пазарът отдавна иска стартерна култура за сирене, която да покрива специалните нужди, свързани с производството на Кашкавал.

Традиционно, стандартните стартерни култури за сирена тип Mоцарела се използваха за производството на Kашкавал, но сега Chr. Hansen с гордост пуска на пазара новата DVS® стартерна култура TCC-50. Тази нова култура е разработена, за да пасва на технологичните и качествените изисквания и за да придаде по-добър вкусов профил на сирената тип Кашкавал.

 

Направено по поръчка решение

 

“Щастливи сме, че разработихме стартерна култура, която отговаря на всички технологични изисквания в производството на Кашкавал. Новата закваска осигурява едновременно бързо и последователно киселинообразуване в сиренарската вана, както и отлично представяне по време на зреене, осигурявайки експедитивност в производството и по-добър вкус и структура на сиренето,“ казва Ulf Mortensen, Pasta Filata application Manager в Chr. Hansen.

 

DVS® TCC-50 е смес от Streptococcus thermophilus и Lactobacillus helveticus като осигурява добра скорост на киселинообразуване, оптимално формиране на сиренината за оптимизиране процеса на разтягане и страхотен ароматен профил.

 

Културата още има и силна устойчивост към фаги и ниско стандартно отклонение в производството, което позволява по-големи добиви и по-добър контрол върху процеса.

 

 

Одобрена от турски производители на кашкавал

 

Когато новата стартерна култура беше представена на 150 местни производители на Кашкавал по време на семинар в Анталия, Турция, тя беше посрещаната с ентусиазъм от посетителите.  

 

Представянето на DVS® TCC-50 в приложение турски Kашкавал беше оценено преди семинара от определен брой избрани клиенти и резултатите от опитите бяха напълно задоволителни.

 

“Клиентите бяха щастливи да видят, че сега те имат нов инструмент за производство на Кашкавал. Нашата цел е да позволим също така и на производители от други райони като Италия, Румъния и България да се възползват от предимствата на закваска, изцяло разработена за сирена тип Кашкавал,“ завърши Rolando Saltini, Global Marketing Manager Cheese, Chr. Hansen.

 

 

YieldPlusTM: до +4%

 

Стартерната DVS® култура TCC-50, в комбинация с коагуланта CHY-MAX® M и специалния ензим YieldMAX®, са способни да увеличат добива от производството с до 4% чрез оптимизиране на процеса на производство на сирене, намаляване на загубите и минимизиране на нивата на скрап.

 

 

 

 

За повече информация, моля свържете се с:


Инж. Деян Ристов                 Инж. Ивайло Тонев              

Тел.: (+359) 2 870 50 86          Тел.: (+359) 2 870 50 86                         
Моб.: (+359) 885 094 888        Моб.: (+359) 888 026 490                                 

E-mail: dkdri@chr-hansen.com                      E-mail: dkivt@chr-hansen.com

                 


За Chr. Hansen

Chr.Hansen е международна биотехнологична компания, която разработва натурални ингредиенти за хранително-вкусовата, фармацевтичната и селскостопанската индустрии. Продуктите включват култури, ензими, пробиотици и натурални оцветители и всички решения са базирани на задълбочени изследвания и компетенции за разработване в комбинация със значителни технологични инвестиции. Приходите през ФГ 2012/13 са 738 милиона евро. Компанията има водеща позиция на пазара във всички свои подразделения: Култури & Ензими, Здраве & Хранене и Натурални Оцветители. Има повече от 2500 предани служители в над 30 страни и основни производствени мощности в Дания, Франция, САЩ и Германия. Chr. Hansen е основана 1874 г. и е в листата на фондовата борса NASDAQ OMX в Копенхаген, Дания.

За повече информация, моля посетете www.chr-hansen.com