Image 3
Вход/Регистрация

По-добро качество с нови, още по-надеждни и удобни закваски за Моцерела и Пица чийз

 

 

 

 

Производителите на сирена с изпарване повече не трябва да се примиряват с разходи, свързани  с вариации в производството и влошено качество.  Най-лесното за употреба и надеждно решение за производство на Моцарела, Пица чийз или Кашкавал вече е на пазара - DVS® STI™.

 

Мисията на DVS® STI™ е да предостави постоянство на киселинообразуване по всяко време за 100% сигурност при производство на сирене. Закваските са разработени, за да бъдат най-надеждните и сигурни култури, които предлагат максимална устойчивост към фаги и минимални вариации на процеса за намален риск от влошено качество. Още повече – стартерните култури улесняват работата като се предлагат в DVS® формат(лиофилизирана форма) и в удобна за употреба опаковка, а еднаквата дозировка при ротациите прави още по-лесна употребата им.

 

По-добро качество на DVS® STI™

Новата STI™ серия е разработена на базата на нова идея – работа в екип. От смес от няколко дефинирани щама, при които 1-2 щама са основните извършители на киселинообразуването се преминава към смес от няколко дефинирани щама, които са балансирани, за да допринасят по еднакъв начин за киселинообразуването, т.е. от „Изявени единици“ към „Силно представени отбори“.

 

 

 

 

 

Традиционно, културите за сирена с изпарване включват един или два щама, които извършват по-голяма част от киселинообразуването („Изявени единици“). Тези култури се представят добре в среда с нисък натиск от фаги. Все пак, културите са уязвими, защото влиянието на фаговите атаки върху „изявените единици“ ще има значително по-голямо негативно влияние, т.е. няма да остави време за реакция на забавянето и ще развали цели вани.  

 

Новите STI серии се състоят от ST щамове, които са внимателно селектирани и балансирани чрез най-новата технология, за да допринесат по еднакъв начин към киселинообразуването - „силно представени отбори“. STI културите са по-малко уязвими от фаговите атаки, защото няколко ST щама вършат еднаква работа. Това ще позволи на производителите на сирене да реагират на забавянето и да заменят стартернитекултури като има по-малък риск от загубване на вани.

 

Балансирането на щамовете,водещи до киселинообразуване, с цел еднакъв принос на всеки отделен щам ще намали вариациите в самата култура (от партида до партида) чрез преустановяване / изравняване на малките вариации в активността на индивидуалните щамове. По този начин се осигурява по-добър контрол на производството на сирене. От своя страна, по-добрият контрол на производството позволява оптимизация на ключови фактори като водно съдържание, рН по време на изпарване и др.

 

Когато сместа от култури е балансирана, за да допринесе по еднакъв начин към киселинообразуването, повече щамове ще носят товара, което намалява смущенията, настъпващи при отстраняване на щам от фагова атака. Това свойство за смекчаване на риска дава на производителите на сирена време да реагират и да избегнат разходите и неудобствата от изгубените вани. Допълнително, разработването на всички култури наведнъж позволи намаляване на вариациите в представянето на различните стартерни култури в серията, което води до по-голямо удобство и при ротациите.

 

В заключение - DVS® STI™ за сирена с изпарване (Моцарела, Пица чийз, Кашкавал) са:

•       Надеждни

•       Икономични

•       Лесни за употреба

•       С доказано качество

 

 

 

 

За повече информация, моля свържете се с:


Инж. Деян Ристов                 Инж. Ивайло Тонев              

Тел.: (+359) 2 870 50 86          Тел.: (+359) 2 870 50 86                         
Моб.: (+359) 885 094 888        Моб.: (+359) 888 026 490                                 

E-mail: dkdri@chr-hansen.com                      E-mail: dkivt@chr-hansen.com

                  

 

 

 

За Chr. Hansen

Chr.Hansen е международна биотехнологична компания, която разработва натурални ингредиенти за хранително-вкусовата, фармацевтичната и селскостопанската индустрии. Продуктите включват култури, ензими, пробиотици и натурални оцветители и всички решения са базирани на задълбочени изследвания и компетенции за разработване в комбинация със значителни технологични инвестиции. Приходите през ФГ 2012/13 са 738 милиона евро. Компанията има водеща позиция на пазара във всички свои подразделения: Култури & Ензими, Здраве & Хранене и Натурални Оцветители. Има повече от 2500 предани служители в над 30 страни и основни производствени мощности в Дания, Франция, САЩ и Германия. Chr. Hansen е основана 1874 г. и е в листата на фондовата борса NASDAQ OMX в Копенхаген, Дания.

За повече информация, моля посетете www.chr-hansen.com