Биопротективни стартерни култури

Биопротективни стартерни култури

Днешните потребители искат по-стабилни продукти с максимална безопасност и в същото време кратък списък със съставки без химикали. В отговор на техните нужди Chr. Hansen разработи гамата култури за месо SafePro®.

SafePro® са гама стартерни култури за месо, специално селектирани и разработени, за да осигурят повишена безопасност на храните чрез позитивна флора от млечно-кисели бактерии.

Как работят SafePro®?
Културите SafePro® се добавят в концентрации много по-високи от „нормалното“ ниво на патогенни бактерии като Listeria monocytogenes например – повече от 1,000,000 пъти.

Изследвания показват, че този висок брой специални млечно-кисели бактерии предотвратяват растежа/размножаването на вредни бактерии като L. monocytogenes и в много случаи те рязко намаляват като брой.

 Ползи от употребата на SafePro®:
– натурални съставки
– минимизират риска от патогени и увеличават безопасността на храните
– поддържат стабилността на цвета
– по-добро качество и вкус, може дори да удължи срока на годност

– лесни за употреба, контрол на производствения процес

Приложения
– Ферментирали продукти
– Филе „Елена“ и пастърма
– Превенция срещу пори в шунка
– Месо и месни заготовки

– Слайсирани и пакетирани продукти – предпазват от ослизяване и правят цвета по-стабилен

  
За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителя на Chr. Hansen в България:

инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com    

или с нас:

office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05   

Добавете коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана.