Chr. Hansen завърши сделката за продажбата на Natural Colors

Chr. Hansen завърши сделката за продажбата на Natural Colors

Chr. Hansen завърши сделката за продажбата на Natural Colors. Продажбата следва стратегията на Chr. Hansen за 2025 г.  като биотехнологична компания с фокус върху ферментационни и микробиологични технологии.

Chr. Hansen постига научен пробив в биозащитата на млечните продукти

Chr. Hansen постига научен пробив в биозащитата на млечните продукти

Ново откритие играе решаваща роля в историята на биозащитата от Chr. Hansen.

За първи път е разкрит основният механизъм, който е в основата на биопротективния ефект на млечнокиселите бактерии срещу дрожди и плесени в млечните продукти: всичко е в конкуренция за специфично хранително вещество (манган).

CHY-MAX® SUPREME

CHY-MAX® SUPREME

CHY-MAX® SUPREME новият коагулант – допълнение към CHY-MAX® портфолиото на Chr. Hansen. С ангажимента си да повиши стандарта и ефективността на коагулантите, Chr. Hansen прави малка, но съществена промяна в CHY-MAX®, която води до голяма разлика при производството на сирене.

Chr. Hansen в топ 10 на „100-те най-устойчиви корпорации в света“ 2020

Chr. Hansen в топ 10 на „100-те най-устойчиви корпорации в света“ 2020

Chr. Hansen остава в топ 10 на „100-те най-устойчиви корпорации в света“ за 2020, заемайки второ място и запазвайки позиция на най-добре класираната компания за хранителни съставки в света.

Салами и пеперони

Салами и пеперони

Безопасни решения от Chr. Hansen за ферментирали меса - салами и пеперони - суровите, ферментирали колбаси, като Италиански салами, Испански чоризо, Немски салами, Френски и много други салами и пеперони, излизат от древната технология на осоляване, втвърдяване, ферментиране и сушене, за да се създаде устойчив на рафтове месен продукт.

Нова гама натурални оцветители за храни за домашни любимци

Нова гама натурални оцветители за храни за домашни любимци

Chr. Hansen вече и с натурални оцветители за храни за домашните любимци - кучета и котки или новите решения за това как да подобрим храната на най-добрия приятел на човека.

Биопротективните култури и предварителното осоляване на месни продукти

Биопротективните култури и предварителното осоляване на месни продукти

Предварителното осоляване е стара техника, използвана за защита на месото от разваляне и поддържане или дори увеличаване на капацитета за свързване с вода във всички видове емулгирани и варени продукти. Все пак, имаше огромен недостатък на това решение – микробиологията на продукта беше извън контрол.