Спечелете конкурентно предимство с биозащита!

В глобалната хранителна промишленост има силно търсене на безопасни, здравословни, вкусни и натурални продукти с по-малко добавки. Също така търсени са и изисквания за отличен срок на годност и устойчиво производство / дистрибуция, за да се гарантира, че храната няма да бъде изхвърлена в процеса.

Какво ще стане, ако вие като производител можете да удължите срока на годност и да поддържате млечните продукти свежи за по-дълго? По напълно естествен начин?

Можете! Чрез биозащита – изкуството от използването на натурални микробиални хранителни култури, които потискат нежеланите замърсители, за да предпазят храната от разваляне и да подсилят безопасността ѝ.

Chr. Hansen предлага успешни биопротективни култури като решение, което е базирано на древни принципи в производството на храни: ферменацията. Познати като FreshQ®, те са натурални хранителни култури, подбрани специално да защитават млечните продукти.

Атака на няколко фронта

Накратко, биопротективните култури работят чрез комбинация от механизми, които атакуват вредните микроорганизми в млечните продукти. Такива атаки може да включват:

* ”Изяждане на тяхната храна”: Добрите и лошите бактерии се борят за едни и същи хранителни вещества, налични в киселото мляко

* Превъзхождане по количество в свирепата конкуренция за място

* Атакуват ги с натурални метаболити, които се продуцират по време на нормалния ферментационен процес

* ”Изпращане на сигнали” в тяхната комуникация клетка-към-клетка, които афектират или предпазват други видове от разпространение.

Това означава, че добрите бактерии са натуралния начин за запазване на нашата храна безопасна и свежа за дълго време.

Или на кратко: ”Keep it Great!”

Добавете коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана.