Високопротеинова млечна наслада от исландските скали. Опитайте скир!

Видяхме главоломния успех на световната сцена на гръцкото кисело мляко и това все още е значителна тенденция. Но това, което се задава е скир. Исландският ферментирал и концентриран млечен продукт, който съдържа повече протеин (до 13%) и само 0.2% мазнини.

„Скир е исландско национално ястие, което е естествена част от ежедневната диета още от времето на викингите и се спомената също и в исландските саги. Днес скирът пасва точно на модерния начин на живот. И на загрижения за здравето си потребител, който иска храна с високо съдържание на протеин и малко въглехидрати, която обаче да има добър вкус и плътна и гладка консистенция.” – Обяснява Karsten Tjener, маркетинг директор, Fresh Dairy.
 
В предните редици на тази тенденция Chr. Hansen изигра важна роля с разработването на стартерни култури специално за това приложение.  

Култура за всяка концепция

“Ние обичаме да разработваме концепции, които да представят стартерната култура в различни видове продукти, адаптирани към специфични сегменти потребители или ястия,“ обяснява Tjener. “Примери за това могат да бъдат „нискомаслена пълна промяна“ за жените, загрижени за калориите или „здравословна наслада“ за семейства, които искат варианти за вкусен, но и здравословен десерт“.

[1] Mintel, 2015                     

Добавете коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана.