Стартерни култури за месо Bactoferm®

Желанието на потребителите да опитат вашия продукт е резултат от многобройни впечатления и лични предпочитания. За да купят отново потребителите, те трябва да са имали положителен опит, а за да продължат да купуват, те да получават това, което очакват отново и отново. Нашите култури за месо Bactoferm ® предлагат:

Постоянно качество

За да се осигури постоянно качество ден след ден трябва да има контрол, но кой контролира местната флора на така наречените занаятчийски колбаси? НИКОЙ!! Само чрез добавяне на високи нива на естествени, но стандартизирани щамове, може местната флора да бъде потисната и променливостта от неконтролираната ферментация да бъде елиминирана.

Контрол на процеса

Използването на Bactoferm® е придобиване на контрол – това са гама ферментационни култури, които са изработени от естествени, но стандартизирани щамове, за да предоставят постоянно качеството на продукта партида след партида по икономически ефективен начин. Днешните стартерни култури са изолирани от месо и колбаси, например от Италия.

Привлекателен външен вид

Като потребители, ние често купуваме с нашите очи, т.е. вземаме продукти, които изглеждат привлекателни за нас. Култури за месo Bactoferm влияе положително на външния вид чрез подпомагане на атрактивния червен цвят.

Отличен вкус

Очевидно е, че ароматът е ключов елемент и е основна причина за повторна покупка. Bactoferm® културите – живи и естествени – са сред основните фактори за ароматът на колбас, особено, когато не се използват доминиращи подправки.

Правилната структура

Структурата е един от най-важните параметри за качество за потребителите, както и за производителя. Била тя мека или твърда, тя трябва да бъде последователна.

Добив

Той е важен в повечето дейности и е тясно свързан с текстурата и степента на изсушаване. Когато вашият процес е под контрол, е възможно да се оптимизира както  добива, така и качеството.

Безопасност на храните

Отговорност на производителите на храни е да произвеждат и продават изделия, които са безопасни и годни за консумация, т.е. неразвалени и без да пренасят някакви заболявания. Култури за месo Bactoferm ® играе ключова роля в тези усилия чрез подкисляване на месната маса и улесняване на процеса на сушене.

 

Лесни за използване

Стартерните култури не се нуждаят от промяна в производствения процес, всъщност може да се очаква да достигнете до крайния продукт много по-бързо, отколкото, ако зависите само от местната флора.

Полезните плесени

Плесените са традиционно използвани в някои продукти и напълно неприемливи в други. За цели колбаси те подпомагат структурата, по-традиционният вкус, рН контрола и липсата на афлатоксини – ако се прилагат плесени от търговската мрежа. Гамата Bactoferm® включва плесени.

Защита на марката

Bactoferm® също така защитава вашата марката т.е. потребителите получават това, което искат и очакват – всеки път – основа за растеж.

Доказана технология

В световен мащаб инокулирането на колбаси, което се практикува от 1960 г. насам, потвърди добрите резултати, постигнати чрез комбинацията от елементи на традиционната технология и стандартизираните закваски. Това елиминира повечето от вариациите, произтичащи от неконтролируема и потенциално опасна местна флора. Дългогодишният опит с инокулирането е допринесъл за създаването на нови технологии, които са по-безопасни и по-ефективни.

Просто етикетиране

Ферментационните култури обикновено се обозначават като „стартерна култура“. Това етикетиране има като цяло положителен маркетингов ефект и често се използва също, когато етикетирането на култури не е задължително. Винаги трябва да се направи консултация с местните власти.

Устойчивост

Хранителните отпадъци са обект на все по-голям обществен интерес и етичен проблем в един свят, където съществува недостига на храна и които най-вероятно ще расте. Добавянето на Bactoferm® за постоянно качество, минимални загуби и подобрена безопасност на храните има смисъл също и за обществото.

 

 

 

Добавете коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана.