3 в 1 решение за сирена – Delight™

Chr. Hansen пусна на пазара Delight™, 3 в 1 решение за елиминиране на вгорчаването, възстановяване на баланса на вкуса и аромата и придаване на гладка структура в сирена с намалени калории

С търсенето от страна на потребителите на нискомаслени алтернативи на любимите им храни, се увеличава и търсенето на нискомаслено сирене. Решението на Chr. Hansen e Delight™.

Данните на Euromonitor показват, че броят на твърдите нискомаслени сирена, които са пуснати на пазара, се е увеличил с 33% за периода от 2012 до 2014 г. И все пак, консумирането на сирене с по-ниско съдържание на калории може да е разочароващо изживяване. Липса на аромат и усещане за дъвчене на гума. Обикновено това е резултатът, когато натуралната масленост е намалена. Това води и до среден търговски успех за производителите на сирене, които са искали да се възползват от възможностите в категорията на нискомасленото сирене.

Колкото и да са загрижени за своето здраве потребителите, те не желаят да правят компромис с вкуса. Според Euromonitor над 50% от потребителите в света биха купили сирене с намалено съдържание на мазнини и го предпочитат, ако качеството е по-добро.

Delight™ придава по-плътен аромат в сиренето с намалено съдържание на мазнини

Новата стартерна култура за зреене на Chr. Hansen, F-DVS Delight™, е специално разработена, за да запази характера и да подчертае чистия вкус и по-плътния аромат в сиренето с по-малко мазнини. Delight™ е името на закваска с Lactobacillus helveticus, която придава уникални ползи на нискомаслени континентални сирена и нискомаслен чедър. От Chr. Hansen казват още, че Delight™ няма страничен ефект върху подкиселяването на сиренината. Това отваря вратичка към нови хоризонти: плесенни меки сирена, сини сирена, сирена с високи нива на остатъчни захари или с високо водно съдържание. Всички те могат да бъдат инокулирани с Delight™ без риск от постацидификация.

“Ние вярваме, че Delight™ може да промени играта при нискомаслените сирена. Закваската позволява на производителите на сирене да произведат сирене с намалено съдържание на мазнини, което да има вкус и текстура. Никой експерт досега не мислеше за възможни и ето защо ние вярваме, че сме създали истинска новост при сирената. Закваската е насочена към производители, които искат да отговорят на все по-нарастващото търсене за по-здравословни и все пак вкусни сирена.“

Казва в заключение Anne-Claire Bauquis, Global Marketing Manager, Chr.Hansen.

Добавете коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана.