Chr. Hansen завърши сделката за продажбата на Natural Colors

Chr. Hansen завърши сделката за продажбата на Natural Colors

Chr. Hansen завърши сделката за продажбата на Natural Colors

Продажбата следва стратегията на Chr. Hansen за 2025 г.  като биотехнологична компания с фокус върху ферментационни и микробиологични технологии.

Продажбата на Natural Colors Devision на Chr. Hansen към EQT приключи на 31 март 2021 г

Chr. Hansen Holding A/S и EQT обявиха днес завършването на сделката, обявена на 26 септември 2020 г., при което EQT и Chr. Hansen Holding A/S сключиха споразумение с цел EQT да придобие подразделението Natural Colors от Chr. Hansen Holding A/S.

Прехвърлянето на бизнес дейността е завършено, но пълният преход ще бъде финализиран поетапно в следващите няколко месеца.

Chr. Hansen е водеща световна биотехнологична компания, която разработва и произвежда естествени решения за хранителната, фармацевтичната и селскостопанската индустрия. Лидер на пазара на закваски, ензими, добавки за здраве, храни за животни и продукти за растителна защита. Решенията на Chr. Hansen позволяват на производителите на храни да произвеждат повече от по-малко – като същевременно намаляват употребата на химикали и други синтетични добавки – което прави нашите продукти много полезни в днешния свят.

Отговаряйки на нуждите на клиентите и глобалните тенденции, Chr. Hansen продължава да развива силата на добрите бактерии, за да отговорим на предизвикателства като разхищаването на храна, глобалното здраве и прекомерната употреба на антибиотици и пестициди.

Като най-устойчива биотехнологична компания в света, продуктите на Chr. Hansen присъстват в ежедневието на повече от 1 милиард души всеки ден.

„Пионери в науката, водени от нашето наследство, иновации и любопитство, нашата цел – Да развием един по-добър свят. Естествено. – е в основата на всичко, което правим.“

Добавете коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана.