CHY-MAX® M – По-добро сирене при по-ниски разходи

Като компания, ние имаме дълга история на иновации при коагулантите. През 1989 година ние представихме първо поколение ферментационно произведен химозин (ФПХ) CHY-MAX®. CHY-MAX® предлага големи ползи в сравнение с вече съществуващите продукти като животински или микробиални коагуланти. ФПХ е силно пречистен химозин, произведен чрез ферментация.  

Днес ние предлагаме CHY-MAX® M – второ поколение ФПХ. CHY-MAX® M предлага по-добра коагулация с намалена протеолитична активност в сравнение с други коагуланти, което влияе ползотворно върху производството на сирене и качеството по цял свят.

CHY-MAX® M е много специфичен в отрязването на капа-казеина с минимално разрушаване на всеки друг протеин в казеиновата клетка. Високата специфичност доставя редица ползи за производството на сирене и характеристиките на самото сирене, като увеличен добив, по-малко вгорчаване и опция значително да се намали съдържанието на сол.

CHY-MAX® M предлага много предимства за вашия бизнес със сирене

Подобрена текстура

CHY-MAX® M има много ниска протеолитична активност и по тази причина структурата на сиренето не се разпада толкова бързо, както с традиционните коагуланти.

Подобрено нарязване

Подобрената текстура води до намалено залепване, което прави живота по-лесен, когато дойде моментът за нарязване и настъргване на сиренето.  

Подобрен вкус

В резултат на високата специфичност на CHY-MAX® M се наблюдава по-мек и плътен вкус на сиренето, както и намалено вгорчаване.

По-дълъг срок на годност

При сирена като моцарела и бри срокът на годност е значително увеличен при употребата на CHY-MAX® M. Това води до намаляване на брака както в мандрата, така и при търговеца на дребно.

По-добър контрол върху производството

CHY-MAX® M има най-малка чувствителност към промяна на рН, температура и вариации в млякото.

Увеличава стойността на суроватката

Употребата на CHY-MAX® M намалява разпадането на суроватъчните протеини и намалява количеството на нежеланите казеинови частици в суроватката, в резултат на което получаваме по-чиста суроватка с по-висока стойност.

По-висок добив

CHY-MAX® M увеличава производствения добив с поне 0.5% в сравнение с R. miehei и 0.2% в сравнение с ФПХ от първо поколение. Използването на CHY-MAX® M в комбинация с  YieldMAX® допълнително подсилва стойността на маслеността и подобрява добива на пица чийз.

Намаляване на дозировката

Много високата специфичност на CHY-MAX® M позволява намаляване на дозировката с до 40% в сравнение с R. miehei и 25% в сравнение с ФПХ от първо поколение. Това допринася за по-ниски разходи при употреба.

 

* CHY-MAX® M има Кошер и Халал сертификати и е подходящ за вегетарианци.

Добавете коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана.