Viniflora® OCTAVE освежава вашите бели и розe вина

Viniflora® OCTAVE освежава вашите бели и розe вина

Viniflora® OCTAVE – освежава вашите бели и розe вина

Използвайте естествената киселинност, за да освежите вашите бели и розe вина от топъл климат.

Високото съдържание на млечна киселина носи приятна свежест, а превръщането на захарите в киселини намалява етанола, което прави виното по-леко, като по този начин възстановява свежестта на виното.

По-високото количество на млечна киселина произведена от дрождите OCTAVE, може също така да премахне необходимостта от добавяне на винена киселина, докато намаляването на рН позволява да се намали количеството SO2 и да се запази стабилността на цвета.

Дрождите Viniflora® OCTAVE са разработени, за да гарантират превъзходни сензорни характеристики в топъл климат. Дрождите добавят естествена киселинност, която има много предимства:

портокал-свежест-Viniflora® OCTAVE Възстановете свежестта намалете добавките Намалете добавките
Високото съдържание на млечна киселина носи свежест, а превръщането на захарите в киселини намалява етанола, което прави виното по-леко1; Продуцирането на високо ниво млечна киселина може да премахне нуждата от екзогенна винена киселина

Намаляването на pH позволява да се намали съдържанието на SO2, като се запази стабилността на цвета

плодове-вкус и аромат Подобрете вкуса и аромата щит-защитете-виното-си Защитете виното си
Белите вина са подобрени с аромат на костилкови плодове, докато свежите червени плодове вдигат нивото при розе вината Биопротективният ефект потиска спонтанните малолактични бактерии, които са нежелани в повечето розе и бели вина

 

Параметри, насърчаващи продуцирането на млечна киселина с OCTAVE:

  • Температура 18°C
  • TSO2 30 ppm
  • Богата на кислород среда в началото
  • Анаеробна ферментация
  • 2-3 дни предварителна ферментация
  • По-висока степен на инокулация
  • Добра наличност на комплексен азот

 

Искате ли да научите повече?

ИЗТЕГЛЕТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ тук: Viniflora OCTAVE_one pager_BG

 

1 Намаляването на 0,5% v/v EtOH влияе положително на горчивината в белите вина (Sokolowsky et al., 2015)

Добавете коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана.